Concordia

Doek valt voor familiebedrijf Concordia Brummen

 

BRUMMEN – Concordia Brummen is donker en stil: de zaak is gesloten. Na 95 jaar is het doek gevallen voor het horecabedrijf van de familie Timmer.

Eigenaar Harry Timmer, die het café met zaal veertig jaar geleden overnam van zijn vader, heeft zelf het faillissement aangevraagd, dat dinsdag 20 november is uitgesproken door de rechtbank in Zutphen. Concordia verkeert al langer in zwaar weer. “Omdat de tijden moeilijk en lastig waren, hebben wij in 2005 onze zaak verkocht aan bierbrouwer Grolsch”, schrijft Timmer op Facebook. Het onderhoud van het pand was onbetaalbaar geworden voor hem. Hij vervolgt: “De huurpenningen waren en zijn fors, maar daar hebben we zelf voor getekend! Wij gaan een onzekere tijd in. Hoe alles afloopt, kan ik op dit moment niet zeggen. Ik zal me blijven inzetten voor de Brummense samenleving en de kegelsport en zal er zijn voor al mijn vrienden.”

Met het sluiten van Concordia verdwijnt een stuk Brummense historie. Hoeveel bruidsparen vierden hier niet hun trouwdag of huwelijksjubileum? Feesten, herdenkingen, vergaderingen, het vond allemaal plaats in dat markante pand aan de Engelenburgerlaan.
Niet alleen is het faillissement een persoonlijke tragedie voor Harry Timmer. Met de sluiting van Concordia zullen veel verenigingen in Brummen uit moeten kijken naar een nieuw onderkomen. Toneelverenigingen, Brummens Mannenkoor, Vrouwen van Nu, het zijn maar enkele verenigingen die hier samenkwamen. De voorstellingen van toneelvereniging KDO in december zijn afgelast. En wat te denken van de elf kegelclubs die het dorp rijk is en gebruikmaken van de banen bij het zalencomplex? De toekomst is onzeker. Wat er met het pand gebeurt, is nu aan eigenaar Grolsch.